RAADHUIS OPEN PODIUM

Het Nederlands Dans Orkest
Het Nederlands Dans Orkest uit Hilversum verzorgt al jaren optredens in het hele land en soms daarbuiten, waarbij dansmuziek een prominente plaats inneemt.

Het Nederlands Dans Orkest bestaat uit 20 zeer geroutineerde amateurmusici, met, maar dat zult u begrijpen, een grote passie voor muziek en dansmuziek in het bijzonder.  De volgende stijlen kunt u van het Nederlands Dansorkest verwachten: Slowfox, Foxtrot, Weense wals,  Cha cha cha, Tango, Engelse wals, Quickstep, Samba, Rumba, Paso doble, Bossanova en de Jive.

Uw aandacht voor het Nederlands Dans Orkest onder leiding van Johan Winter.

Vocalgroup Esperanto
Vocalgroup Esperanto bestaat op dit moment uit tien enthousiaste zangeressen, onder leiding van Dody Soetanto. De groep brengt sprankelend, boeiend en divers 3- tot 5-stemmig repertoire (lichte pop). Plezier in zingen is een belangrijke drijfveer, maar de muzikale ambities liggen hoog.

De repetities zijn dinsdags van 20.00-22.00 uur in Bussum. In het kader van de nieuwe theatershow ‘Oh Boy!’ volgend jaar zoekt Esperanto nog twee leden.

MediaCity Bigband
De MediaCity Bigband  is een collectief van 20 muzikanten en is regelmatig bij Hilversumse evenementen te bewonderen.  Zij houden ervan om verschillende stijlen te spelen zoals jazz, pop, rock en funk.

Deze, zoals de naam al zegt, puur Hilversumse Bigband mag dan ook niet ontbreken op dit Raadhuis Open Podium.

De MediaCity Bigband staat onder vakkundige leiding van de jonge enthousiaste dirigent Erik van der Heiden.

Politie Muziekgezelschap Excelsior
Het Politie Muziekgezelschap EXCELSIOR is nog één van de 12 Politie Muziekgezelschappen van Nederland en staat onder leiding van de dirigent Pierre Konings. In het verleden telde de Politie Nederland nog 23 muziekgezelschappen maar door allerlei reorganisaties waren een aantal verenigingen genoodzaakt om te stoppen met de muzikale activiteiten.  De leiding van de Politie Eenheid Midden-Nederland is zeer verguld met het feit dat zij een harmoniegezelschap in hun Eenheid hebben. Ook in deze Eenheid is nog een Politie Big-band en een Politie Mannenzangvereniging. De beschermheer van dit Politie muziekgezelschap is de heer Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum. Het orkest verzorgd 15 – 20 optredens per jaar.

In 2019 zal dit gezelschap haar 100-jarig bestaan vieren en u kunt zich voorstellen dat nu reeds met de voorbereidingen van de festiviteiten voor deze viering is begonnen. Het beloofd een bijzonder jaar te worden maar over de invulling van deze viering kan nog geen mededeling worden gedaan. Vanavond laten de leden van dit muziekgezelschap zich horen en zien met een aangepast programma dat gevarieerd is en voor een elk wat wils.

Het Goois Ouderen Koor
Het koor bestaat ruim 20 jaar en er zijn nu 58 leden. De leden zijn tussen de 60 en 90 jaar.
We repeteren iedere woensdagochtend in een zaal van de Grote Kerk op de Kerkbrink onder leiding van dirigente Alexandra d’Espinoza en afwisselend begeleid op de piano door Riet van Leeuwen en Henk van der Hoeven. We treden ongeveer zes keer per jaar op in een verzorgingshuis en twee maal per jaar in de Grote Kerk. We zingen vrolijke en stemmige liederen en ook in verschillende talen.

City Orkest
Voor u treedt op het City Orkest Hilversum onder leiding van Pieter van den Dolder. Het orkest telt ongeveer 35 leden en  is een symfonisch orkest met strijkers en blazers. In 2018 viert dit orkest, ooit ontstaan uit het ‘Philipsorkest’, alweer haar 70-jarig bestaan. Het repertoire bestaat uit lichte muziek waaronder veel musicalmedley ’s. Het orkest repeteert op de dinsdagavonden van 20.00 uur tot 22.30 uur in studio 2 van het MCO aan de Heuvellaan in Hilversum. Op diverse secties kan het orkest nog aanvulling gebruiken. Met name violisten, cellisten en trombonisten zijn van harte welkom. Kom gerust een keer luisteren.

Tijdens het Raadhuis Open Podium hoort u een gevarieerd repertoire met als openingsnummer een stuk van Andrew Lloyd Webber met o.a. ‘Don’t cry for me Argentina’. Wij wensen u veel luisterplezier met het orkest onder leiding van Pieter van den Dolder!!

Noord Hollands Toneel
Het Noord Hollands Toneel speelt een aantal scene’s spelen uit ‘U bent mijn moeder’ van Joop Admiraal. Een voorstelling die bij NH Toneel dit seizoen in reprise gaat.

Raadhuisconcerten
De Raadhuisconcerten laten een voorproefje horen van het eerste Raadhuisconcert van dit seizoen op 26 september. De heren van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet brengen samen met violiste Nadia Wijzenbeek onder andere delen uit de West Side Story van Leonard Bernstein.

Theatergroep Fusie
Op 30 september zal de nieuwe Fusie voorstelling ‘Na De Aanslag’ in theater Santbergen zijn première beleven. Een stuk over de waanzinnige tijd waarin we nu leven en wat er gebeurt als het ons overkomt. De voorstelling bestaat uit vier eenakters, in het raadhuis ziet u de eerste.

Marjoleins Dance Studio

Klassiek ballet en streetdance hiphop.

Dans en Sport studio Elena

The Kelly’s
‘The Kelly’s’ is een Hilversumse 3-, 4 mansband. Zij spelen een gevarieerd en altijd opzwepend repertoire van poppie/funky/rocky liedjes van vroeger tot nu maar altijd herkenbaar. Dus voetjes van de vloer en bereid je voor op een feestje met The Kelly’s

The DJ Experience
The DJ Experience geeft jong, aanstormend DJ talent de kans om hun DJ ambitie te realiseren. Met een heus platform en een unieke DJ contest. Op dit platform hebben de DJ’s de mogelijkheid om via social media fans te verzamelen. Daarnaast worden ze door DJEX meegenomen naar unieke evenementen om te draaien. De prijzen die de DJ’s kunnen winnen zijn niet mis…… DJ-gear, labeldeals, draaien in een club op Ibiza etc etc.

Balletschool Marianna Stevanofska

Goois Jeugd Orkest
Het Goois Jeugd Orkest staat onder leiding van Cas van der Horst. Het orkest bestaat uit ruim 50 musici tussen de 8 en 18 jaar oud. We repeteren elke vrijdag en spelen altijd een gevarieerd programma met zowel klassieke werken als lichte muziek. Jongeren die het leuk vinden om mee te doen, zijn altijd welkom. Kijk op www.gooisjeugdorkest.nl of kom op vrijdag langs in studio 2 van het MCO.

Tijdens het Dudok Open Podium zullen het junior Goois Jeugdorkest én het Goois Jeugd Orkest van zich laten horen, zowel afzonderlijk als samen. Het programma bestaat uit een mix van klassieke en lichte muziek. Daarnaast zullen we een voorproefje geven van de Zauberflöte, die we op 19 november samen met een aantal jeugdige zangers uitvoeren in studio 1 van het MCO.

Dropstuff.nl – The Fair Grounds
The Fair Grounds is een interactief multimediaal kunstwerk. The Fair Grounds bestaat uit zes zogenaamde ‘kiddy rides’: Kinderattracties die geheel bewerkt zijn en elk een high gloss unicolor polyester laag hebben gekregen in de kleuren van ‘De Stijl’, de beroemde Nederlandse modernistische kunstbeweging met onder andere Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Ze zijn achter elkaar geplaatst alsof ze gezamenlijk een achtbaantje vormen. Voorbijgangers worden uitgenodigd op deze kinderattracties plaats te nemen; een motorfiets, een paardje, een racewagen, een helicopter, een ‘Pikachu’ en een clown op een wipwap. Elke deelnemer krijgt een draadloze VR-bril op en als de rode knop wordt ingedrukt gaat de ‘ride’ van start. Elke attractie beweegt autonoom. In de virtuele werkelijkheid (360 graden én stereo-beeld) wordt Mediastad Hilversum bezocht!