ARTIESTEN

Het Metropole Orkest
Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar, dat speelt het Metropole Orkest niet. Wel jazz, pop, chansons, cabaret, musicals, filmmuziek, wereldmuziek… Van nu en van langer geleden.

Het Metropole Orkest deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Brian Eno, Pat Metheny, Stan Getz, Bono en Steve Vai. En begeleidt hedendaagse talenten als Snarky Puppy, The Opposites, Laura Mvul a of Gregory Porter. Het Metropole Orkest is hét professionele pop- en jazzorkest ter wereld en heeft een voortrekkersrol. Zo schuift het orkest nieuwe talenten naar voren en is het gek op spektakel en experimenten (het orkest stond met Junkie XL op het dak van de A2 en heeft de nieuwste Opera Video Game opgezet). Het Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.

Frank Boeijen
Pionier in de Nederlandstalige popmuziek. Zanger, tekstdichter, componist. Richt in de jaren tachtig de succesvolle Frank Boeijen Groep op. Gaat vanaf de jaren negentig als soloartiest verder. Doet elk jaar een theatertournee en speelt op festivals, beide zowel in Nederland als in België. Heeft inmiddels zesentwintig albums op zijn naam staan.

Angela Groothuizen
Angela Groothuizen is tv-presentatrice en zangeres. Ze schrijft liedjes, maakt theatershows en is jurylid/coach bij o.a. Holland’s Got Talent. Ook schrijft ze columns voor diverse bladen, waaronder Veronica Magazine.

Boris
Boris kan nu al terugkijken op een schitterende carrière. Zijn debuutsingle snelde in 2003 naar nummer 1 van de Top 40 en de toon was gezet. De vier studioalbums die de popzanger sindsdien uitbracht, eindigden hoog in de charts in binnen- en buitenland. Hij werkte met supersterren als Angie Stone en John Legend, maar ook de nieuwe generatie pop/dance artiesten klopt graag aan bij Bo. Maja Jane Coles, Chase & Status en The Chainsmokers zijn slechts enkele namen waar Boris mee samenwerkt. Boris tourde met zijn band door heel Europa, verkocht de grootste zalen van Nederland uit en schitterde op internationale grote podia.

Het Goois Vrouwenkoor
Het Goois Vrouwenkoor is een sport op zich. In de wandelgangen de Fietsclub geheten, zingen ze met 125 vrouwen elke twee weken in de Rex in Hilversum.

Onder leiding van Martina Tobin komen ze tot grote hoogten en streven ze niet zozeer zuiverheid na maar brengt het hen zoveel plezier en daarmee komt vanzelf de klankschoonheid waar ze trots op kunnen zijn. Van een fraaie setting in de klassieke stukken tot de stoere klanken van een Afrikaans lied en hier en daar een populaire song maar vooral de imperfectie en de ambitie om voor alles samen te zingen maken het koor uniek.

3JS
Het is precies tien jaar geleden (februari 2007) dat Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte als de 3JS landelijk uitgingen met hun eerste single, na een aanlooptijd van nog eens tien jaar die voor de heren van levensbelang was geweest. Door het spelen in vele verschillende (Engelstalige) bands leerden ze muziek te maken in zoveel mogelijk stijlen. Deze kennis en ervaring kwamen uiteindelijk samen in het repertoire van 3JS. Een op akoestische instrumenten gebaseerde folk-pop-sound die vervolgens uitwaaierde naar vele andere stijlen met als belangrijke gemene delers de Nederlandse taal en de stem van zanger Jan Dulles.

Fresku
Fresku, artiestennaam van Roy Michael Reymound (1986) is rapper. Met zijn eerste single ‘Twijfel’ viel hij in de prijzen bij de State Awards in 2009. Ook won hij de prijs voor ‘Rookie of the Year’. In 2012 werd Fresku tijdens de State Awards 2012 uitgeroepen tot beste hiphop-artiest van Nederland.

Julia Zahra
Julia Zahra, voorheen Julia van der Toorn, uit team Marco Borsato was op haar 17e de grote winnares van het vierde seizoen van The voice of Holland! Met haar bijzondere auditie met het Britney Spears-nummer ‘Oops… I Did It Again’ blies ze de coaches van hun stoelen, en behaalde ze de nummer 1 in de Single Top 100.

Haar kenmerkende warme stemgeluid en akoestische gitaar zijn uiteraard ook op haar debuutalbum Julia van der Toorn te horen. Het album stond in no-time op 1 in de iTunes album chart. Ze bewijst haar veelzijdigheid en muzikaliteit met gevoelige ballads, swingende pop en ritmische R ’n B.

DRI3MAN
DRI3MAN bestaat uit de vrienden Ferry van LeeuwenNick Bult en Lodewijk van Gorp. Bij toeval ontdekten zij dat hun drie stemmen, wanneer zij samenzingen, buitengewoon goed bij elkaar ‘kleuren’.
De mannen kennen een lange samenwerking in samenzang voor vele artiesten (waaronder Marco Borsato, Gordon, René Froger, Jan Smit, Metropole Orkest), zowel live als op de albums.

De presentatie van Dudok in Concert is in handen van Fred Sissing.