“Zo’n te gekke architect!”

Wij kennen hem allemaal als radio dj, maar ook als kunstenaar heeft hij inmiddels zijn sporen verdiend: Ruud de Wild.

Via onder andere 3FM, radio 538 en Qmusic is hij uiteindelijk nu beland bij NPO Radio 2. Iedere middag is hij te horen met zijn programma De Wild in de Middag. Daarnaast is De Wild kunstenaar, zijn specialiteit: schilderijen met bekende songteksten daarin verwerkt. In maart 2006 bracht hij een kunstboek uit waarin hij zijn leven portretteerde aan de hand van zijn schilderijen; het boek draagt de titel Every poet is a Thief.

Beeldmaker en radio-dj Ruud de Wild krijgt bij Dudok in Concert de unieke kans om als verhalenverteller de gevel van het iconische Raadhuis van Hilversum – dat ontworpen is door Dudok – opnieuw in te kleuren.

“De afgelopen maanden heb ik heel hard gewerkt in mijn atelier. Veel teksten in schilderijen maak ik aan de hand van mallen en die mallen maak ik met de hand. Voor Dudok in Concert heb ik een eigen alfabet gecreëerd. Ik heb alles zelfgemaakt, dat was wel de uitdaging, anders moet je het niet doen. Ik wou niet ineens dingen laten maken of uit handen geven. Ik heb echt zoveel moeten snijden dat ik nog steeds pijn in mijn rug heb. Iets te enthousiast geweest, maar heel erg vet om te maken.”

Hoe Ruud de Wild dat doet en wat hij allemaal heeft bedacht is te zien op 6 september live in het Dudokpark of via NPO 1.